Botezul de poveste la Castelul din Inima Capitalei

Botezul de poveste la Castelul din Inima Capitalei

“Aici vreau să facem botezul, este locul perfect”. De cele mai multe ori, așa se termină discuția după ce facem o vizionare pentru a programa, alături de proaspeții părinți, primul mare eveniment din viața copilului. Pe lângă sentimentul de bucurie care ne încearcă, trebuie să recunoaștem că există și un strop de mândrie atunci când eforturile noastre sunt răsplătite cu un DA aprobator și un zâmbet plin de viață. Un botez la Castel este una din marile noastre bucurii pentru că nu credem că există petrecere mai frumoasă, inocentă și mai optimistă decât aceea în care se aud vocile cristaline ale celor mici, avem parte de povești cu zâne și ursitoare, iar tema evenimentului este una extrem de veselă. Totul este desprins dintr-un basm și, din acest motiv, Le Château este locul ideal pentru botezuri: povestea acestei petreceri se desfășoară într-un loc atemporal, potrivit celor care vor să călătorească cu gândul, în timp și spațiu îndepărtate.

Prima parte a zilei în care va fi creștinat copilul este destinată bisericii, acolo unde obiceiurile sunt foarte clare, în funcție de cultul religios sau tradiția zonei. Rolul nostru începe din momentul în care petrecerea se apropie cu pași repezi, după orele prânzului. Înainte de sosirea primilor invitați, Castelul din Inima Capitalei freamătă de ultimele pregătiri: candy bar-ul este aproape gata, cei de la photo corner fac ultimele ajustări înainte de eveniment, iar, în bucătărie, Chef Valentin Costea și echipa sa pregătesc preparatele care vor fi servite mai târziu.

În sală, au loc testele finale de sunet ale formației care va anima publicul, iar cei din echipa Castelului sunt aproape gata cu pregătirile legate de set-up-ul meselor. Totul arată impecabil, luminile de scenă se plimbă jucăuș prin sala întreagă, accentuând decorul de poveste. Primii invitați sosesc și, conform cutumei, așteaptă relaxați pe terasa Castelului, înconjurați de verdeață, în sunetul fermecat al fântânilor. Acolo, sunt serviți cu o băutură rece, realizată la barul exterior de unul dintre barmanii experimentați ai Le Château.

Este o zi călduroasă de vară, iar teii bătrâni din curtea Castelului trimit săgeți parfumate care răzbesc până în interior, în Sala Oglinzilor. Terasa începe să se umple, semn că momentul mult așteptat, al sosirii micuțului care a fost botezat, este aproape. Mai întâi apar nașii, vizibil emoționați, urmați la scut timp de părinți și de familia apropiată. În prima etapă, bebelușul și mama acestuia trec rapid prin mulțime și se îndreaptă către camerele de la etaj, unde apartamentul DeLuxe îi așteaptă pentru un binemeritat moment de relaxare. Acolo au tot ceea ce le trebuie, temperatura este optimă și forfota din exterior nu se lasă auzită.

În câteva minute, cei doi, mama și copilul, coboară în Sala Oglinzilor pentru a-i primi cum se cuvine pe invitați. Toți se îndreaptă către Salonul Candelabrelor, așa că petrecerea poate începe…

Clipele de introducere trec repede, iar aperitivele sunt aduse în sală printr-un ritual bine pus la punct de echipa Le Château. Astfel de momente fac diferența, iar sincronizarea acestora este impecabilă. Chef Valentin Costea a pregătit un meniu cu adevărat special, după ce a discutat la degustare cu părinții micuțului și cu nașii acestuia. Există și meniuri lacto-vegetariene, precum și raw vegan, astfel încât toți cei invitați să se bucure în egală măsură de primul fel de mâncare.


În Sala Oglinzilor, copiii prezenți la botez sunt într-o distracție continuă, deoarece o pereche de animatori îi amuză copios prin jocuri și glume. Râsetele lor se aud din când în când în Salonul Candelabrelor, atunci când ușa se deschide. Părinții lor trec pe la photo corner și imortalizează acest moment prin fotografii care vor dăinui o viață. Amintiri de la cel mai frumos botez!

Peste ceva vreme, acțiunea se mută în interior, acolo unde au sosit ursitoarele. O tradiție care a început să prindă din ce în ce mai mult și la noi, un spectacol pus în scenă de câteva actrițe foarte talentate, care cântă și dansează în aplauzele invitaților. Urmează muzică, dans, voie bună și bucurie pe chipurile tuturor celor prezenți. Momentele se succed cu repeziciune și petrecerea se continuă târziu în noapte, presărată, din când în când, cu binemeritata pauză de masă și de relaxare.

O nouă file de poveste s-a scris în istoria Le Château, cu oameni dragi care s-au bucurat de un botez reușit și de o petrecere pe cinste…