Le Château – opt ani de la viziunea care a transformat un vis în realitate. Misiunea de a crea evenimente memorabile în inima Capitalei

Le Château – opt ani de la viziunea care a transformat un vis în realitate. Misiunea de a crea evenimente memorabile în inima Capitalei

Acum mai bine de opt ani, ideea unui loc cu adevărat special a încolțit în mintea unor oameni de afaceri, doi asociați cu o bogată experiență în HoReCa, întrucât au simțit că piața evenimentelor are nevoie de un spațiu polivalent, unic, gândit să înglobeze anumite avantaje care, altfel, nu se regăseau împreună în nici un alt ballroom din București. Primul și cel mai dificil lucru a fost identificarea unei clădiri care să permită ample lucrări de amenajare dar care, în același timp, să ofere atuurile atât de necesare proiectului: așezare centrală, parcare proprie și un spațiu îndeajuns de mare pentru a putea acomoda, după renovare, sute de persoane.

După o perioadă de căutări intense, a fost identificat locul, la binecunoscuta adresă Turturelelor 11, și au fost demarate pregătirile pentru amenajare. În același timp, proiectul celor doi oameni de afaceri a fost discutat cu Masha Verhoogt, unul dintre cei mai cunoscuți specialiști în amenajări interioare din România, pentru a pune la punct detaliile legate de design și de utilitate. Și, astfel, viziunea noului proiect a început să fie creionată: apariția unui spațiu polivalent, construit cu materiale nobile, o îmbinare optimă între tehnologie și design clasic, gândit până în cele mai mici detalii încă din faza de proiectare, un loc care să găzduiască cele mai elegante și mai speciale evenimente ale Capitalei, de la petreceri private până la evenimente de business. Acestea fiind spuse, au pornit lucrările, așa că, alături de cei doi investitori și de designer, au fost cooptați, unul după altul, specialiști din toate domeniile, oameni care să își pună amprenta pe reușita proiectului. Amenajarea a început și clădirea a ajuns să capete rapid formă, așa că cei din conducere au demarat etapa de angajări, pentru a putea construi și echipa care va prelua responsabilitatea de a aduce Le Château în topul spațiilor de acest gen din București și din țară.

Lunile au trecut din momentul primilor pași și iată-ne în primăvara lui 2015, atunci când lucrările de amenajare se apropie de final, echipa este aproape completă, inclusiv în departamentele administrativ, vânzări, banqueting, bucătărie sau marketing. Totul pare gata pentru marea deschidere, așa că misiunea Le Château a căpătat deja contur: aceea de a oferi servicii complete pentru organizarea unui eveniment, integrate și coordonate de o echipă de profesioniști, bazându-se pe un sistem eficient de lucru, interdepartamental. Practic, echipa Castelului din Inima Capitalei oferă pachete “la cheie” pentru desfășurarea impecabilă a unui eveniment, de la spațiul necesar, prin cele două săli ale sale – Sala Oglinzilor și Salonul Candelabrelor, la serviciile tehnice care asigură sunet, lumini și culoare, toate coordonate de o echipă de ingineri dedicată, și ajungând la preparatele culinare desăvârșite în bucătăria proprie. 

Iar astăzi, la opt ani de la primul proiect al Castelului, Le Château este, în continuare, un reper pe piața evenimentelor din București, mărturie fiind sutele de petreceri, private sau de business, precum și a miilor de oameni care ne-au trecut pragul. A fost un parcurs complex, plin de provocări, însă mereu am avut încredere în forțele proprii, pentru că ne-am ghidat, întotdeauna, după un set de valori care, de-a lungul vremii, ne-a devenit standard în tot ceea ce facem:

  • Responsabilitatea – ne asumăm ceea ce promitem să facem și livrăm întotdeauna mai mult decât așteaptă clienții noștri.
  • Proactivitatea – mereu ne dorim să oferim servicii complete și personalizate clienților noștri. De aceea, de fiecare dată când ni se propune un proiect, căutăm soluțiile care îmbunătățesc rezultatele așteptate inițial. Doar dacă ne autodepășim avem sentimentul de împlinire, pentru că știm deja faptul că un mic progres astăzi ne poate aduce un rezultat incredibil mâine.
  • Profesionalismul – încă de la început, ne-am format echipa bazându-ne pe plusul de valoare pe care fiecare om îl pot aduce proiectului Le Château. Dar profesionalismul nu echivalează neapărat cu experiența, așa că recrutăm și persoane tinere, dar cu îndeajuns de mult entuziasm care să completeze vechimea în muncă.
  • Lucrul în echipă – am putea spune că este, probabil, cea mai importantă valoare la care ne raportăm. Pentru că ceea ce construim la Le Château nu se poate realiza decât în echipă, nu este un proiect al unei persoane sau responsabilitatea exclusivă a altuia. Toți, împreună, avem șansa de a obține rezultatele pe care ni le dorim, dacă efortul este comun.
  • Loialitatea – aici nu ne referim neapărat la ideea de a sta cât mai mult timp într-un loc de muncă, ci la faptul că, atât timp cât ești într-un colectiv, să fii fidel principiilor locului și să îți dorești o evoluție și o dezvoltare pe măsură. La Le Château, relațiile profesionale devin profunde și, de multe ori, ajungem să ne comportăm ca o familie. Atât de uniți suntem.