FRG a lansat proiectul “Hai cu noi în țara campionilor” și anunță parteneriatul cu Le Château – Castelul din Inima Capitalei

Le Château – Castelul din Inima Capitalei a găzduit, la începutul acestei luni, gala anuală a Federației Române de Gimnastică (FRG), eveniment în care a fost lansat unul dintre cele mai ambițioase programe de selecție națională din cadrul mișcării olimpice românești. De asemenea, acest moment marchează începutul colaborării dintre FRG și Le Château care, în calitate de partener strategic și sponsor, va susține activitatea și demersurile sportive ale federației pe termen mediu și lung.

Selectie-FRG-Silviu-Pal-1525

Proiectul “Hai cu noi în țara campionilor” are ca scop atragerea către gimnastică a unui număr cât mai mare de copii, descoperirea și creșterea de noi talente, pentru asigurarea unor generații viitoare valoroase de gimnaste și gimnaști. Programul se adresează copiilor cu vârsta între patru și șase ani, cu calități fizice și psihice care îi recomandă ca viitori performeri și care își doresc să facă performanță în gimnastica artistică, feminină și masculină, rpecum și în cea aerobică. Proiectul se va derula în perioada 2018 – 2022 și va avea în vedere organizarea unei selecții la nivel național, susținută de o campanie media, cu implicarea fostelor glorii ale gimnasticii, a Ministerului Tineretului și Sportului, a Ministerului Educației Naționale și a companiilor din mediul privat care doresc să se implice și să susțină gimnastica românească.

Obiectivul programului “Hai cu noi în țara campionilor” vizează mărirea bazei de selecție pentru gimnastica artistică, feminină și masculină, precum și cea aerobică, alături de constituirea colectivelor tehnice și de pregătirea acestora pentru formarea corectă a copiilor selecționați, creșterea nivelului tehnic al sportivilor și antrenorilor, pentru continuarea tradiției în acest sport.

Covaliu-FRG-Silviu-Pal-1326
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Mariana Bitang_Andreea Raducan_Laura Tatoli_Octavian Bellu
Raducan-FRG-Silviu-Pal-1332

La eveniment au participat personalități recunoscute din lumea sportului: Mariana Bitang, Octavian Bellu, Mihai Covaliu – Președintele COSR, Cosmin Razvan Butuza -Secretar de Stat Ministerul Tineretului și Sportului, Sandra Izbașa, Monica Roșu, Silvia Stroescu.“Ne bucurăm să avem alături parteneri de încredere, care promovează excelența, iar Le Château – Castelul din Inima Capitalei este unul dintre aceștia. Le mulțumim pentru că susțin gimnastica românească și pentru că ne-au găzduit evenimentul de lansare a programului național de selecție “Hai cu noi în țara campionilor”, proiect pe care Federația Română de Gimnastică îl va derula pe parcursul anului 2018. Acesta este doar începutul unui parteneriat strategic pe termen lung cu Federația Română de Gimnastică”, a declarat Andreea Răducan – președintele Federației Române de Gimnastică.