Conventii contemporane de bune maniere pentru nuntile moderne

 Tehnologia si nunta nu par a avea nicio legatura insa adevaraul este ca pe masura ce am progresat tehnologic, acest lucru poate fi vizibil in toate domeniile vietii, inclusiv in ceea ce priveste organizarea de nunti. Miresele gasesc astazi sfaturi si sprijin de nadejde pe forumuri sau platforme de socializare. De asemenea, paginile de pe site-urile de socializare are locatiilor de nunta pot oferi informatii relevante despre calitatea serviciilor prestate de acestea iar fotografii, designerii florali, organizatorii de evenimente precum si portofoliile acestora sunt doar la un click distanta. Mai mult de atat, cuplurile au posibilitatea sa isi conceapa un site propriu unde sa ofere toate informatiile necesare oaspetilor si unde acestia isi pot confirma prezenta. Astfel, tehnologia a schimbat jocul nuptial si astfel au aparut reguli noi de eticheta atat pentru cupluri cat si pentru invitati.

Bune maniere contemporane pentru miri

Inainte de a face anuntul logodnei pe Facebook, asigurati-va ca toate persoanele apropiate au primit deja marea veste. Familia si cei mai buni prieteni trebuie anuntati de logodna inainte de a spune acest lucru tuturor celorlalti.

Nu exagerati cu fotografiile de logodna sau cu informatiile inutile. Una sau doua fotografii sunt suficiente pentru a impartasi acceptarea cererii in casatorie insa detaliile despre costul si provenienta inelului de logodna sunt considerate de prost gust.

Nu invitati oamenii la nunta pe platformele de socializare. Daca acestia se afla distanta si inmanarea ueni invitatii clasice nu este posibila, atunci mirii pot folosi o invitatie virtuala pe care sa o trimita pe adresa de mail. O invitatie la nunta trantita in mijlocul unei discutii pe Facebook nu va fi aproape niciodata onorata si poate parea chiar lipsa de respect. O astfel de discutie nu este considerata un faux pas social doar atunci cand are locintre persoane apropiate si este urmata de o invitatie formala.

Nu folositi paginile retelelor de socializare drept confesionale. Atunci cand un invitat nu raspunde la telefon, cand mama soacra este foarte insistenta sau cand se acumuleaza frustrarile cauzate de organizarea nuntii in general, atunci acestea trebuie discutate in cuplu, nicidecum postate pe Facebook.

Bune maniere contemporane pentru invitati

Atunci cand primiti o invitatie la nunta, nu postati acest lucru imediat pe pagina de socializare. Este foarte posibil ca cei doi sa nu anunte inca pe toata lumea sau sa isi doreasca o nunta mai restransa, motiv pentru lista de invitati nu va fi foarte mare. Pentru a nu-i pune pe miri in situatii neplacute, evitati orice situatie de acest gen.

Nu insistati cu intrebari marunte despre eveniment prin mesagerie sau la telefon. Ce culoare are rochia nasei, cat de inalti sunt pantofii miresei si cate fire de hortensie au fost folosite sunt genul de intrebari sacaitoare care dau dovada de o curiozitate lipsita de eleganta. In acelasi timp, acestea ii pot pune pe miri in situatii neplacute.

Nu postati imagini si filmulete din timpul nuntii. Daca doriti sa faceti fotografii cu telefonul, faceti-le in asa maniera incat sa fiti siguri ca nu incurcati fotograful oficial si nu le postati pe paginile de socializare pana cand nu primiti acordul mirilor.
 
Sursa foto featured: Shutterstock