3 Castele de vis pentru luna de miere

Dupa o nunta care s-a desfasurat dupa cele mai inalte rigori ale elegantei la Castelul din Inima Orasului, destinatia potrivita pentru luna de miere nu poate fi alta decat un alt castel european in care cuplurile de indragostiti sa se bucure unul de celalalt inconjurat de lux, eleganta arhitecturala si chiar un strop de istorie. Tocmai de aceea, astazi va invitam sa facem impreuna o calatorie, deocamdata imaginara, in interiorul celor mai luxoase castele din Europa destinate unei vacante unice, asa cum trebuie sa fie luna de miere.

Participa la concursul “L’amour au Château” si poti castiga o vacanta de o saptamana, la Château de Montvillargenne, din regiunea Chantilly, Franta.

Château des Briottières

In Champigne, o pitoreasca localitate franceza care numara putin peste 2000 de locuitori a fost ridicat un fermecator castel in secolul al XVIII-lea. Mai mult de atat, Chateau des Briottieres este inconjurat de un parc englez de peste 40 de hectare. Prin urmare, pe langa arhitectura spectaculoasa, cuplurile se pot bucura aici de frumusetea imblanzita discret a naturii. Castelul este dotat cu toate facilitatile moderne ale unui hotel si apartinut familiei care il conduce de 6 generatii. Interiorul este decorat in stil clasic in care abunda materialele pretioase ca marmura de pe scarile care duc la dormitoarele luxuoase sau catifeaua rosie din saloane. Amatorii bucatariei franceze vor fi incantati de preparatele din produse naturale pregatite chiar de sotia lui Francois de Valbray, insotite de vinul spumant local Cremant de Loire.

Instagram photo by nicolas pasquier

Château de Perreux

10666136_769242246465922_634904090_n

Chateau de Perreux este unul dintre castelele incantatoare de pe Valea Loarei. Plasat pe creasta unui deal idilic, peisajul care se desfasoara la ferestrele castelului imbie la plimbari romantic si la seri de neuitat. Constructia dateaza din 1701 iar de la portile sale pana la raul Loara sunt 5 kilometri usor de strabatut la pas. Pe langa dormitoarele amenajate in constructia istorica si restaurantul rafinat al castelului, oaspetii sunt imbiati de Chateau de Perreux cu o piscina incalzita, astfel incat aceasta poate fi o destinatie ideala atat pentru lunile de miere petrecute vara cat si si in anotimpurile reci.

Foto: Instagram

Ashford Castle, Irlanda

Hotelul de 5 stele este gazduit in interiorul unui castel cu o indelungata istorie. Piatra de temelie a castelului Ashford a fost pusa in secolul al XIII iar acest lucru este evident in turnurile si crenelurile tipice perioadei respective. Acesta a fost detinut de celebra familie Guinness si functioneaza in regim hotelier de lux din 1939. De-a lungul timpului, castelul Ashford a gazduit numeroase celebritati de la Hollywood insa si sefi de stat ca Ronald Regan si Regele George al V-lea. Mai mult de atat, hotelul este celebru datorita filmului clasic din 1952, The Quiet Man,  cu John Wayne si Maureen O’Hara.  Domeniul pe care este amplasat hotelul masoara 148 de hectare iar printre activitatile pe care cuplurile de indragostiti le pot desfasura aici se numara golful, vanatoarea cu soimi sau pescuitul de somon. Ca semn al statutului sau, castelul Ashford a fost desemnat in 2012 de catre Conde Nast Traveller cel mai bun resort din Irlanda si al treilea cel mai bun din Europa.

13423554_128973487525731_224757338

Foto: Instagram
Featured Image by javarman / shutterstock