Vinul Le Château a fost premiat la cel mai important concurs de vinuri din Europa de Est

Unul dintre motivele pentru care Le Château s-a plasat rapid in topul celor mai elegante locatii de evenimente din capitala este exclusivitatea produselor si a serviciilor puse la dispozitia oaspetilor nostri.

epc_cb_av_feteasca alba

Dincolo de rafinamentul arhitectural specific Castelului din Inima Orasului si profesionalismul desavarsit al echipei, un alt vector extrem de important pentru Le Château este atentia desavarsita la fiecare detaliu in parte. Tocmai de aceea, ne face placere si mandrie sa anuntam ca vinul Le Château, Feteasca Alba 2013, a fost premiat cu argint la IWCB 2016, cel mai important concurs international de vinuri din Europa de Est. Un astfel de  premiu ne onoreaza si, mai mult de atat, demonstreaza inca o data standardul ridicat al evenimentelor pe care le organizam. Feteasca Alba 2013 este un vin produs exclusiv pentru Le Château, din struguri atent selectionati de catre producatorul autohton, specializat in cultivarea soiurilor nobile de struguri.

Gala de decernare a premiilor International Wine Contest Bucharest 2016 a avut loc miercuri, pe 8 iunie la Palatul Bragadiru din Bucuresti.  “IWCB isi indeplineste misiunea de a fi o entitate de ierarhizare si promovare a vinurilor de calitate, in folosul consumatorilor si al producatorilor, deopotriva. Referitor la evolutia concursului, ne propunem ca, in urmatoarele editii, sa gasim si sa impunem imbunatatiri acceptate de OIV (Organizatia Internationala a Viei si Vinului) in procesul de evaluare. De asemenea, ne bucuram sa contribuim astfel la reintrarea Romaniei in Liga superioara a lumii vinului, in termeni de productie si de piata,“ afirma Catalin Paduraru, CEO IWCB. IWCB este cel mai important concurs international de vinuri din Europa de Est, fiind organizat la initiativa ONVPV, de catre ASER Wineconsulting, in parteneriat cu Asociatia Degustatorilor Autorizati din Romania (ADAR), sub inaltul patronaj al Organizatiei Internationale a Viei si Vinului (OIV).

Premiul ne onoreaza cu atat mai mult cu cat competitia a fost acerba datorita standardelor ridicate ale produselor inscrise in competitie. Concursul se afla deja la a XIII-a editie iar juriul a constat din 7 comisii diferite a cate 5 membri, fiecare comisie avand in componenta cate 3 specialisti straini si 2 romani. Suma anilor de studiu in domeniu a juratilor este de 374 si au evaluat, insumat, peste 220 000 de vinuri. Mai mult de atat, impreuna au publicat aproape 40.000 de pagini cu texte de specialitate.

Medalia de argint oferita de un astfel de juriu de specialisti vinului Le Château atesta din nou importanta care trebuie acordata fiecarui detaliu in parte iar acesta este unul dintre punctele de reper ale calitatii desavarsite. Echipa de profesionisti dedicati evenimentelor impecabile nu trece cu vederea niciun amanunt tocmai pentru ca anii de experienta in domeniu au demonstrat ca  fiecare detaliu este important, intocmai ca piesele de puzzle care alcatuiesc un intreg perfect. De la pretiozitatea materialelor folosite pentru elementele de decor ale Castelului din Inima Orasului pana la exclusivitatea vinului oferit oaspetilor nostri, echipa Le Château se dedica in totalitate organizarii si gazduirii celor mai elegante evenimente din Bucuresti.