Top 3 flori ideale pentru nunta la castel

Castelul din Inima Orasului este cea mai eleganta locatie pentru evenimentele private si corporate, polivalenta datorita arhitecturii elegante usor de adaptat pentru orice moment special si infuziei de tehnologie de ultima generatie care face posibila transpunerea in realitate a oricarui scenariu. Printre evenimentele preferate ale echipei Le Château se numara cu siguranta nuntile. Astfel de evenimente profund personale si care schimba vietile oaspetilor Le Château sunt tratate fiecare in parte cu atentia si profesionalismul desavarsit care este astazi cartea de vizita a Castelului. Datorita arhitecturii spectaculoase, nu putine sunt cuplurile care se intreaba ca aranjamente florale sunt cele mai potrivite pentru a complimentate decorul regal si, in acelasi timp, pentru a pastra echilibrul estetic. Tocmai de aceea, astazi va prezentam cateva dintre tipurile de flori care pot fi incluse intr-o maniere eleganta, rafinata si naturala in peisajul nuntii princiare care se desfasoara la Castelul din Inima Orasului.

Aranjamente de nunta cu orhidee

Cu siguranta astfel de flori exotice vor completa cu success paleta cromatica a nuntii. De altfel, in perioada victoriana, orhideele erau considerate nu doar flori ale iubirii, ci si semne ale elegantei si ale unui anumit statut social. De fapt, nobilii si marii proprietari de pamant din Anglia auj fost atat de capitavati de frumusetea unica a orhideelor incat au traversat o perioada numita astazi Orchidelirium. Acestia traversau lumea sau plateau exploratori care sa caute in colturi indepartate cele mai frumoase si mai rare exemplare de orhidee. Unele dintre specimen erau atat de valoroase incat in castele si conacuri exista personal angajat exclusiv pentru a avea grija de aceste flori si pentru a le pazi de hoti. In istoria lumii a mai existat un singur astfel de moment, respectiv la finalul secolului al XVI si in prima jumatate a secolului al XVII-lea, atunci cand europenii au descoperit frumusetea lalelelor otomane. Pretul acestora era la vremea respectiva atat de mare incat, potrivit jurnalistului englez Charles Mackay, au existat oferte de 5 hectare de pamant fertil in schimbul unui singur bulb de lalale din soiul Semper Augustus, o lalea alba invarstata cu rosu.

817C1375

Foto: Alin Dobrin

Aranjamente de nunta cu bujori

Aceste flori atat de indragite de miresele din toata lumea pot fi cu usurinta vedetele unor aranjamente centrale care sa sublinieze spiritual de eleganta al evenimentului. Mai mult de atat, numeroasele nuante in care sunt disponibile aceste flori ofera mirilor numeroase posibilitati de combinatii cromatice. Pentru un efect de eleganta simpla, aranjamentele centrale sau buchetul miresei pot fi alcatuite exclusiv din aceste flori, intr-o singura nuanta. La fel de bine, bujorii pot fi insotiti de ranunculus, trandafiri sau frezii.

817C1373

Foto: Alin Dobrin

Aranjamente de nunta cu trandafiri

Pentru ca tot am mentionat anterior aceste flori, nu putem trece cu vederea eleganta si romantismul regasite in buchetele de mireasa sau aranjamentele centrale ale caror vedete sunt trandafirii. Asociate din cele mai vechi timpuri cu dragostea, de regula trandafirii insotesc cele mai fericite evenimente din viata de cuplu, de la aniversari pana la onomastica si chiar cere in casatorie. Mai mult de atat, ei sunt disponibili in aproape toate nuantele pamantului, de la alb imaculat pana la verde, somon, roz aprins si rosu inchis, cu tente de negru.