Top 3 cele mai longevive spectacole de pe Broadway

Dincolo de a fi o bijuterie arhitecturala care gazduieste cele mai frumoase evenimente private din oras, Le Château dispune de cele mai noi dotari tehnice, astfel incat sub cupola aurita a Castelului din Inima Orasului se pot desfasura o ampla serie de evenimente culturale. Acestea pot fi savurate de publicul pasionat de cultura datorita scenei din interiorul Castelului. Aceasta masoara peste 130 de metri patrati si poate fi adaptata pentru orice fel de reprezentati, de la concerte pana la spectacole de teatru. Mai mult de atat, in spatele acesteia se afla incaperi elegante si spatioase destinate artistilor si echipei tehnice. Galele, lansarile de produs, prezentarile de moda sunt doar cateva dintre numeroasele evenimente care se pot desfasura in cadrul elegant al Castelului din Inima Orasului.
Echipa Le Château va prezinta astazi topul  celor mai longevive spectacole de pe Broadway a caror atmosfera poate fi transpusa inclusiv pe scena Castelului din Inima Orasului.

Fantoma de la Opera

Musicalul care poarta semnatura lui Andrew Lloyd Webber pe versuri de Charles Hart se joaca pe Broadway din 1988 si a castigat pana acum 7 premii Tony pentru cea mai buna productie de profil si este cel mai longeviv spectacol in zona celor 39 de teatre celebre din New York. Musicalul urmeaza povestea clasica a sopranei Christine Daae, muza si marea dragoste a lui Erik, numit de ea Ingerul Muzicii si cunoscut sub misterioasa titulatura Fantoma de la Opera. Desi rolul feminin principal a fost interpretat de numeroase voci remarcabile, soprana Sarah Brightman a oferit publicului cele mai frumoase transpuneri ale acestui personaj.

Chicago

Al doilea cel mai longeviv speactacol de pe Broadway, Chicago, a fost pus in scena pentru prima data pe Broadway in 1996 si este inspirat de piesa de teatru cu acelasi nume scrisa in 1926 de catre reportera Maurine Dallas Watkins, care, la randul ei, s-a inspirat din crimele pe care le-a investigat in perioada interbelica. Desi acum este unul dintre cele mai cunoscute spectacole din lume, la origine, Chicago este o satira la adresa coruptiei din sistemul de justitie, precum si la adresa infractorului-vedeta, intens mediazat.
Pe langa spectaculoasa productie de pe Broadway, Chicago a fost ecranizat in 2005 cu Renee Zellweger, Catherine Zeta  Jones, Rochard Gere si Queen Latifah in rolurile principale. Spectacolul Chicago detine pana in prezent 6 premii Tony precum si un Grammy.

Regele Leu

Dupa succesul peliculei animate Disney The Lion King, transpunerea acesteia pe Broadway a venit intr-o maniera naturala, cu atat mai mult cu cat coloana sonora a productiei poarta semnatura celebrului Elton John, alaturi de aranjamente muzicale de Hans Zimmer. Spectacolul a debutat pe Broadway in 1997 si a adunat in jur de 6 700 de reprezentatii. Desi este al treilea cel mai longeviv spectacol de pe Broadway, in ceea ce priveste incasarile se afla pe primul loc, depasind spectacole ca Fantoma de la Opera, Chicago, Cats, Mizerabilii, Grease, My Fair Lady, Frumoasa si Bestia. Desi exista cateva modificari intre pelicula animata Disney si spectacolul muzical, cursul povestii este identic.