Secretele organizarii unui eveniment desavarsit desprinse din rafinamentul frantuzesc

In saptamana dedicata femeii, ne vom opri atentia asupra tarii care da tonul manierelor elegante, cu precadere vom impartasi astazi din secretele gazduite de doamnele Frantei.De la haute cuture pana la haute cuisine, frantuzoiacele pot fi considerate patroane ale elegantei. Tocmai in acest spirit de protocol si maniere desavarsite s-a ridicat Castelul din Inima Orasului unde sunt gazduite evenimente spectaculoase pe tot parcursul anului, fie ca este vorba de evenimente private, corporate sau sociale. Toate acestea beneficiaza atat de un decor desavarsit inspirat din arhitectura franceza, cat si dotari tehnologice la cele mai intalte standarde, toate animate de o echipa de profesionisti. In spiritul elegantei franceze, astazi vom dezvalui doua dintre cele mai importante secrete de stil pentru petreceri elegante: vinul si branzeturile.

thumb_img_021

Regula de aur pentru o petrecere eleganta este insotirea adecvata a felurilor de mancare cu soiurile de vin. Fiecare petrecere trebuie deschisa cu un pahar de sampanie care va trezi simturile si va pregati papilele gustative pentru rasfatul culinar. In continuare, preparatele marine sau din pui insotite de sosuri acide sunt acompaniate minunat de Sauvignon Blanc insa fructele de mare sunt puse in valoare de vinuri albe delicate. Pestele mai greu sau insotit de un sos foarte dens trebuie acompaniat de Chardonnay. Bineinteles, carnea de miel, porc sau vita trebuie acompaniata de Cabernet in timp ce un Pinot Noir este ideal pentru preparatele cu arome puternice de trufe.  Desi in general se crede ca vinul alb insoteste branzeturile, adevarul este ca in functie de consistenta, grad de maturare si arome, o parte dintre ele trebuie insotite de vinuri rosii.

PCM_1249

Al doilea secret al unui eveniment a la francais este platoul de branzeturi. Acesta trebuie sa contina minim 3 feluri de branza, insotite de elementele gastronomice complementare fiecarui fel de branza. Desigur, branzeturile cu texturi onctuoase ca Brie si Camembert nu trebuie sa lipseasca pentru ca sunt usor de recunoscut de invitati si, in general, sunt indragite de toata lumea. Un alt fel de branza care nu poate lipsi de pe platou este o branza maturata de capra, cum este Chabichou. Pentru echilibru, este necesara alaturarea de o branza cu o textura mai dura insa cu arome mai subtile, asa cum este Comte. De asemenea, branza Roquefort nu poate lipsi de la petrecerile elegante. Sortimentele de branza sunt insotite pe platou de arome complementare oferite de strucuri, fructe confiate, cu precadere caise, smochine sau pere, dulceturi, nuci sau migdale.

In mod paradoxal, branzeturile nu trebuie servite direct din frigider. Temperatura scazuta neutralizeaza aromele, motiv pentru care trebuie scoase din frigider cu 30 de minute inainte de a fi servite. In aceasta maniera, sortimentele cu textura mai dura isi vor amplifca aromele in timp ce branza mai fina devine si mai moale iar daca oaspetii doresc acest lucru, poate fi intinsa mai usor pe bagheta.

In cele din urma, secretul pentru eventimentul desavarsit este impletirea corecta a celor doua elemente, respectiv branza si vinul. Camembert este usoara, delicata si poate fi insotita de sampanie, in timp ce Brie poate fi acompaniata minunat de Chardonnay.  O alegere asa cum este Roquefort este pusa in evidenta de vinuri ca Bordeaux, Merlot sau Cabernet Sauvignon in timp ce alegerea sigura pentru Chabichou este Sauvignon Blanc.