De regula, mirii care isi doresc o nunta la Castelul din Inima Orasului viseaza la un eveniment elegant, desprins din povesti. Atmosfera de basm a nuntii este completata intotdeauna de dansul mirilor, momentul care simbolizeaza introducerea celor doi ca sot si sotie. Desigur, dansul mirilor reflecta gusturile celor doi indragostiti si poate fi o metafora pentru povestea lor de iubire, motiv pentru care multe dintre cupluri se indreapta catre dansuri moderne. In acelasi timp, una dintre cele mai indragite optiuni pentru dansul mirilor ramane valsul. Tocmai de aceea, si pentru ca sarbatoarea autohtona a dragostei, Dragobetele, se apropie, echipa Le Château prezinta astazi o selectie de valsuri romanesti pe acordurile carora cuplurile care isi celebreza iubirea sub stralucirea candelabrelor de cristal ale Castelului pot face primii pasi in doi.
Valsul mirilor: Valurile Dunarii
Celebrul vals poarta semnatura compozitorului roman Iosif Ivanovici. Acesta si-a desavarsit lucrarea in 1880 si a fost un succes fenomenal de la prima auditie care a avut loc la Expozitia Universala din Paris 9 ani mai tarziu. Compozitia lui Ivanovici a luat cu asalt lumea si a fost utilizata in numeroaser productii cinematografice si de televiziune, inclusiv in celebrul serial Married with Children. Datorita succesului fulminant al compozitiei, aceasta a fost atribuita de multe ori in mod eronat lui Johann Strauss, fiul. Adevarul este ca Valsurile Dunarii ii apartine lui Ivanovici si se spune ca a fost inspirat de o fetita din Lugoj. Printre cei care au interpretat versiuni diverse ale valsului se numara Marlene Dietrich, Frank Sinatra, Corina Chiriac, Tom Jones si Andre Rieu.
Valsul mirilor: Vino, dragostea mea!
Piesa este cantata de regretata artista Madalina Manole si a fost inclusa pe albumul Fata draga din 1991. Ca cele mai multe dintre melodiile interpretate de aceasta in perioada 1988-1996, valsul Vino, dragostea mea este compus de Serban Georgescu, cel care i-a fost atunci si partener de viata.
Valsul mirilor: Gramofon
Acordurile valsului vienez semnat de Euge Doga sunt cunoscute in intreaga lume. Compozitorul acestuia s-a nascut pe 1 martie 1937, intr-un satuc din Transnistria. De altfel, Doga a semnat coloanele sonore pentru mai bine de 200 de productii cinematografice, printre care se numara Lautarii, Satra, Gingasa si tandra mea fiara, Maria Mirabela, Capra cu trei Iezi sau Anna Pavlova.
Valsul mirilor: Gingasa si tandra mea fiara
Valsul semnat de Eugen Doga se numara printre sutele de compozitii ale acestuia care au aparut pe coloanele sonore ale productiilor cinematografice. De altfel, filmul Gingasa si tandra mea fiara este considerat una dintre cele mai frumoase povesti rusesti de dragoste. Regizat de Emil Loteanu, productia sovietica este ecranizarea romanului Drama la vanatoare de Anton Cehov. Protagonisa acestei povesti si Olga Skvortova, patimasa fiica a padurarului.