Cele mai scumpe preparate culinare din lume

Lumea gastronomiei este plina de surprize si nu doar in ceea ce priveste gustul preparatelor sau combinatiile de ingrediente. In jurul lumii, exista o serie de feluri haute cuisine al caror pret depaseste orice imaginatie. Pretul unora dintre ele este dat de  modalitatile de preparare cu totul si cu totul speciale in timp ce altele sunt atat de scumpe pentru ca sunt pregatite, la propriu, din aur.

1. Cei mai scumpi hamburgeri din lume

Deschidem lista celor mai scumpe feluri de mancare cu trei hamburgeri al caror pret uimeste inca lumea intreaga. Primul, Le Burger Extravagant costa 295 de dolari si poate fi gasit la Serendipity, in New York. Acesta este facut din vita japoneza Wagz infuzata in unt de trufe albe, peste care se pune branza cheddar James Montgomery, trufe negre, un ou de prepelita prajit si o folie de aur comestibil pe deasupra. Urmeaza apoi blini, creme fariche si caviar, totul tinut in loc de o scobitoare de aur cu diamant.

Ce de-al doilea burger, Douche Burger, poate fi gasit tot in New York si costa 666 de dolari. Acesta este facut din vita Kobe, umpluta cu foie gras si o foita de aur, acoperita apoi cu caviar, homar, trufe, branza Gruyere topita in aburi de sampanie si sos facut din cafea Kopi Luwak.

In cele din urma, titlul de cel mai scump burger din lume merge la FleurBurger 5000 din Las Vegas. Acesta este facut din vita Wagyu si foie gras cu sos de trufe si trufe negre pe deasupra iar pretul este de 5000 de dolari. Ce-i drept, burgerul vine insotit de o sticla de Chateau Petrus, estimata la 2500 de dolari.

 2. Cel mai scump desert din lume

Frrrozen Haute Chocolate este cel mai scump desert din lume si costa 25 000 de dolari. Inghetata este preparata din 28 de feluri de cacao iar 14 dintre acetea sunt extrem de rare. Atat inghetata cat si cupa in care este servita sunt decorate cu aur comestibil de 24 de carate. Mai mult de atat, pe fundul acestei cupe se afla o bratara de aur de 18 carate cu diamante iar desertul vine insotit de o lingura de aur decorata cu diamante pe care clientul restaurantului Serendipity 3 o va lua acasa.

3. Cel mai scump curry din lume

Samundari Khazana este un fel de mancare pe care il poti intalni doar la Bombay Brasserie in Londra si costa in jur de 3200 dolari. Acesta este preparat din crab Devon, trufe albe, caviar Belug, foita de aur si homar scotian acoperit in aur, precum si scoici abalone si patru oua de prepelita.

4. Cea mai scumpa placinta cu carne din lume

Pentru incredibilul pret de 14 260 de dolari toata tava sau 1 781 de dolari pe o felie, acest preparat din Lancashire contine file de vita Wagyu, ciuperci chinezesti matsutake,  trufe negre de iarna si ciuperci psilocybe caerulipes, cunoscute si sub denumirea de picior-albastru. Pentru prepararea sosului sunt folosite doua sticle de Chateau Mouton Rotschild, fiecare dintre ele estimata la 1740 de dolari iar crusta este acoperita cu foita de aur de 24 de carate.

5. Cea mai scumpa pizza din lume

Parca nici nu se mai stie de cand, pizza este una dintre cele mai ieftine si cele mai bune feluri de mancare din lume, raspandita astazi pe toata planeta. Prin urmare, faptul ca o pizza se afla pe lista celor mai scumpe preparate culinare este, cu siguranta, un lucru inedit. Aceasta poate fi comandata la pizzeria Margo din Malta pentru 2400 de dolari. Comanda trebuie depusa cu cel putin o saptamana inainte iar produsul livrat va contine, printre altele, trufe albe si foita de aur.