Tentațiile meniului regal de nuntă oferit de experții Le Château

Atunci când porțile castelului se deschid, acestea dezvăluie un tărâm desprins din altă lume, o lume parcă apusă, a eleganței la superlativ, a manierelor fine și a bunul gust. Astfel, Le Château devine o oază de somptuozitate în care sunt încapsulate toate detaliile de finețe care constituie secretul unui ceremonial de nuntă cu aer regal, al unui eveniment corporate care garantează succesul sau al unei ocazii sociale, cum ar fi un spectacol de teatru sau un concert de muzică clasică desfasurate într-un spațiu pretios.

Unul dintre ingredientele secrete care contribuie la pastrarea poveștii cu prințese și prinți se regasește dincolo de strălucirea candelabrelor, ascunsă de tablourile cu rol de fresce sociale desprinse din viața aristocrației și de prețiozitatea care te intampină în Le Château la tot pasul. Acesta nu este nici piatra filozofală, nici pactul faustic, ci doar priceperea echipei de specialiști din bucătăria Le Château.

Pentru a vă deschide apetitul nu doar către frumos, ci și pentru bucatele alese, astăzi vă vom prezenta doar câteva dintre preparatele de nuntă Le Château. În general, meniul de nuntă Le Château este un melanj echilibrat între gastronomia internațională și preparatele tradiționale românesti, reinterpretate într-o notă modernă și elegantă.

meniu nunta aperitiv

Tradiționalele și neaoșele mizilicuri se transformă în elegante entrees iar papilele gustative ale oaspeților la nuntă vor fi delectate cu preparate ca Raffaello de pată de pui cu coniac, nucsoară în crustă de alune pe pat de castravete, quiche Lorraine cu somon fumee sau blini de vânătă cu mousse fetta, înnobilat cu ulei de masline, condimentat ușor cu ciboullete și echilibrat cu roșie.

meniu nunta peste

în ceea ce privește preparatele din pește, Le Château își tentează oaspeții cu trei opțiuni delicioase și rafinate: file parizian de șalău alături de  orez cu șofran, salată de țelină verde și sos de lămâie cu căpere, cod în crustă de verdețuri cu piure de cartofi dulci și sos de unt și lămâie sau file întreg de păstrăv la grill, alături de care sunt așezate legume thai și sos de unt cu citrice.

meniu nunta sarmale

După incursiunea culinară printre preparatele franceze, italiene sau de inspirație asiatică, oaspeții se vor întoarce pe autohtonul colț de rai, de unde vor fi serviți cu sărmăluțe în foi de viță și de varză, garnisite cu mămăligă grill și îmbăiate în smântână grasă. Preparate și prezentate într-o manieră inedită, tradiționalul fel de mâncare va îmbrăca haine noi, de sărbătoare, și poate rivaliza în savoare și aspect cu orice alt preparat international.

meniu nunta

Următoarea tentație gastronomică poate fi, la alegere, puiul grill cu joben de roșii concasate și scălie de parmezan; muschi de porc împănat cu cartofi Wedges cu rozmarin și usturoi copt alături de salate proaspete sau piept de curcan la cuptor, sos de coacaze cu placintă de crudități; ceafă de porc la grătar cu evantai de cartof copt, cimbrișor și sos de unt cu verdeață.
în cele din urmă, oaspeții vor fi răsfătați cu specialitatea dulce Le Château, respectiv tortul savuros din mousse fin de ciocolată neagră echilibrat cu mousse de ciocolată albă, inundat de fructe de pădure proaspete.

meniu nunta desert

Ca în poveștile cu fântâni magice care nu vor seca niciodată, oaspeții Le Château au la dispoziție un pachet nelimitat de băuturi carbogazoase, sucuri naturale, apă, bere, whisky și cremă de whisky, gin, vodka, vermouth și vin nobil. In plus, pentru că nicio sărbătoare nu este sărbătoare cu adevărat fără șampanie, invitații sunt întâmpinați cu această bautură.
Preparatele sunt puse cu grija pe farfurii, bucătăria se transformă într-un laborator din care se ridică mirosuri îmbietoare și porțile castelului se deschid, gata sa își primească oaspeții.