De ce este Le Château cea mai elegantă locație pentru evenimentele formale și ceremoniile de gală?

Povestea noastră de astăzi începe cu o călătorie în timp, acum 200 de ani. La începutul anilor 1800, viața curgea altfel, într-un ritm mai lent și parcă mai dulce. Aceștia au fost anii în care s-au îmbinat surprinzător de armonios manierele elegante și tradiționale ale nobilimii cu progresul tehnologic și tot atunci au fost puse primele cărămizi în construirea societații moderne. Tocmai de aceea, astfel de perioade constituie încă surse de inspirație pentru echipa de profesioniști ai Le Château. Pentru conceperea castelului din Inima orașului, am înviat fastul și eleganța balurilor vieneze, subtilitatea regulilor de etichetă de la curțile regale franceze, precum și spectacolul viu al culorilor din artă italiană. Toate acestea sunt împletite armonios în Le Château, cea mai elegantă locație pentru evenimentele formale și ceremoniile de gală.

în spatele porților deschise ale castelului se ascund elegantele grădini, oaze de natură îmblânzită în mijlocul orașului, însă fără să ii fie stirbită în vreun fel frumusețea. Acestea au fost concepute în așa manieră încât să susțină subtil și să completeze eleganța edificiului, inspirate din meticulozitatea și rafinamentul grădinilor franceze renascentiste. Zona verde stă la dispoziția oaspeților Le Château pentru evenimente sau ceremonii în aer liber.

Mergând acum pe firul poveștii, ne vom opri chiar în fața castelului, pe terasă der 260 de metri pătrați. Aceasta poate fi transformată în zona de relaxare și socializare, atât în ceea ce privește evenimentele private, cât și cele corporate. în general, aici se aduc elegante mese de cocktail, înalte și în linii suple însă, în funcție de dorințele oaspeților, elementele de pe terasă pot fi personalizate și adaptate.

IMG_5600

Următorul argument care susține superioritatea Le Château este conceptul inedit al camerelor de relaxare pentru doamne și barul, precum și zona de socializare. Acestea sunt inspirate de obiceiul familiilor de nobili și gentlemeni englezi de a separa sexele după cinele formale, pentru o scurtă perioada de timp. Doamnele erau servite cu ceaiuri și elegante preparate de cofetărie, în timp ce domnii savurau băuturile fine ale gazdei. în proximitatea acestora se află garderoba spatioasă, atât de necesară în cadrul oricărui tip de eveniment.

în ceea ce privește evenimentele private, cu precădere nunțile sau botezurile, oaspeții sunt asteptați să se odihneasca în apartamentul de cinci stele, cu trei dormitoare. Acesta respectă conceptul de elegantă nobilă regasit în tot complexul și oglindește fidel atmosfera generală din Le Château. Apartamentul poate fi folosite și în cadrul evenimentelor corporate, ca spațiu de relaxare sau de discuții private.

IMG_5311

în cele din urmă, și poate argumentul suprem pentru care Le Château își merită titlul, este Sala Princiapala, un loc încă neîntrecut în frumusețe atunci când vine vorba de organizarea evenimentelor elegante.

IMG_4977

De la pardoseala din marmură intarsiată, de inspirație renascenstistă, până la ultimul detaliu de decor din Sala, aici poate fi găsit adevăratul spirit al aristrocrației. Aceasta poate fi transformată astfel încât să vină în întâmpinarea nevoilor oaspeților Le Château, indiferent că este un eveniment corporate, cum ar fi petreceri cu clinții și prezentări, sau petrecerile private, cum ar fi nunțile, botezurile și aniversările.

înconjurați de sclipirile cristalelor, eleganța  sobră a lemnului masiv regăsit în detalii și, bineînteles, în elementele de mobiler, cei care trec pragul Le Château sunt transportați înapoi în timp, în vremurile balurilor somptuoase și ale manierelor desăvârșite. Ridicând privirea spre cer, ochii se opresc asupra cupolei aurite, desăvârșită de mâna mestrului italian Franco Martelli, care a aplicat manual 1100 de foițe de aur pentru a realiza un spectaculos joc de lumini și de texturi.

în spatele tuturor acestor frumuseți desprinse parcă din alte vremuri se ascund cele mai înalte dotări tehnice de lumină și sonorizare, menite pentru orice tip de eveniment, inclusiv pentru spectacole de teatru și cabaret.

Tocmai această împletire dintre nou și vechi, eleganță și tehnologie, precum și echipa de profesioniști dedicați trup și suflet evenimentelor constituie argumentele supreme pentru a păsi cu încredere în povestea care stă în spatele porților deschise ale castelului din Inima orașului.

Lasă un răspuns