Ingredientele unui meniu de nuntă desăvârșit

Intotdeauna am susținut că există trei mari vectori importanți atunci când vine vorba de organizarea unei nunți perfecte: meniul, muzica și sala de bal.

1. Restaurantul de nuntă

înainte de toate, trebuie sa găsești locul în care va avea loc petrecerea. Acesta trebuie ales pe măsura așteptărilor tale și trebuie, așa cum se întamplă în Le Château, să se ridice la cele mai înalte standarde de calitate. Multe dintre viitoarele mirese visează la acest eveniment din copilărie și bineînțeles, fiecare scenariu are un dram dintr-o poveste. Tocmai de aceea, Le Château este special conceput să întruchipeze scena perfectă pentru desfășurarea poveștii de dragoste și astfel s-a născut castelul din Inima orașului care își va deschide porțile sub porunca pentru a-și primi prințesa îmbrăcată într-o rochie spectaculoasă.

Le Château este indubitabil mai mult decât un restaurant de nuntă. Le Château este locul în care visul tău va prinde contur și se va transforma după dorințele tale. Încăperile somptuoase și spațiile deschise îți stau la dispoziție iar echipa de profesioniști este gata oricând să îți îndeplinească așteptările.

2. Ce trebuie să conțină un meniu de nuntă?

Meniul perfect de nuntă trebuie să îmbine o structură tradițională cu preparatele spectaculoase. Un meniu pentru nuntă trebuie ales în funcție de mai multe criterii. Eu aș recomanda o gustare sau antreu fusion în care vechiul să se îmbine cu noul. Ca și recomandare, cred că nu ar trebui să lipsească tradiționalele sarmalele, după care un sorbetto de lime cu gin, iar la fel principal aș merge pe un preparat îndrăznet, gen surf & turf (vită cu scoici Saint-Jacques), mușchiuleț de miel sau mușchiuleț de caprioară, spune executive chef Le Château.

Este foarte important să stabilești exact din timp ce anume îți dorești. Atunci când îți alegi meniul de nuntă, trebuie să ții de cont de anotimpul în care va avea loc ceremonia, de tematica și, înainte de toate, de gusturile voastre, bineînțeles. De altfel, acesta este cel mai important criteriu în optarea pentru meniul de nuntă. Este petrecerea dedicată poveștii voastre de dragoste și cele care primează sunt dorințele voastre.
Chiar și așa, dacă printre invitații tăi se numără persoane care au o alergie severă la un anumit grup de alimente sau sunt nevoite să urmeze o dietă foarte strictă, e bine să comunici devreme acest lucru și vei fi pregătită astfel pentru a face față oricărei situații.

Cu siguranță toată lumea s-a săturat de bărcuța de roșie umplută cu brânză, jumătatea de castravete și cele 3 masline oferite la cele mai multe dintre nunțile românești. Tocmai de aceea, echipa Le Château îți pune la dispoziție echipa de profesioniști într-ale bucătăriei care știu să învăluie papilele gustative ale invitaților tăi cu preparate ca foie gras cu dulceață de salote, tartar de somon cu cremă de mangosau halibut învelit în prosciutto cu garnitură de risotto nero di sepia.

Băutura este la fel de importantă și trebuie să te asiguri că vei pune la dispoziția oaspeților nu doar licori tari, spirtoase, ci și vin rosu, alb și roze, sucuri naturale sau carbogazoase și, evident, apă plată și minerală.
în ultimii ani, și la noi au început să fie îndrăgite candy bars, zonele special amenajate cu dulciuri. Aici poți așeza strategic toate prăjiturile, prăjiturele și zaharicalele tale preferate. Mai mult de atât, dacă vrei să îți surpinzi oaspeții cu totul, poți aduce pentru câteva ore o mașina care face vată de zahăr.

3. Muzică

Orice s-ar întâmpla, muzică și sonorizarea pot schimba complet povestea unei nunți. Și pentru ca basmul tău trebuie să aibă o coloană sonoră impecabilă, echipa Le Château îți pune la dispoziție echipamente complete de sonorizare și lumini. Însă punctul forte cu care noi ne mândrim este scena amplă pe care o punem la dispoziția trupei aleasă de tine pentru a completa atmosfera magică a acestei seri speciale din viața ta.

Vă așteptăm să ne vizitați în Inima orașului pentru a vă dezvălui toate facilitățile oferite de Le Château!

Echipa Le Château

0725 333 333
0731 23 00 00
0721 222 122

laura@le-chateau.ro

Lasă un răspuns