Top 5 cele mai spectaculoase show-uri de cabaret din lume

Dincolo de a fi un spațiu pentru organizarea unei nunți de basm, Le Château este conceput în asemenea măsură încât să fie demnă gazdă a unor spectacole și acte artistice impresionante. Pe scena mare se pot desfășura piese de teatru, seri de muzică sau de dans. Unul dintre cele mai savuroase acte artistice din lume și ocazie care atrage numeroși turiști este spectacolul de cabaret, un show spumos, exotic și plin de viață, presărat cu umor și un strop, doar un strop de decadență. Tocmai de aceea, vă invit astăzi să parcurgem împreună câteva dintre cele mai cunoscute spectacole de cabaret din lume.

1. Moulin Rouge, Paris

Cu siguranță Moara Roșie este cel mai cunoscut cabaret din lume și o parte din faima sa este datorată și producției cinemtografice cu același nume regizată de Buz Luhrman în 2001. Cabaretul a fost fondat în 1889 de către Charles Ziddler și Joseph Oller. Aici, la finalul secolului al XIX-lea lua naștere cancan-ul, șocant pentru anii respectvi. Inițial, cele care apăreau în acest dans erau curtezanele care încercau să își ispitească astfel potențialii clienți. De fapt, acum se făceau primii pași către cabaretul modern, așa cum îl cunoaștem astăzi. Acum, Moulin Rouge este unul dintre simbolurile Parisului și atrage numeroși vizitatori din toată lumea. Multe dintre decoruri păstrează romantismul sfârșitului de secol chiar dacă amplasamentul în sine a trecut prin renovări majore de-a lungul timpului.

Cabaretul își ține larg porțile deschise și își așteaptă oaspeții cu spectacole fabuloase de dans, magie, acrobații, totul într-un decor senzual și elegant.

2. Crazy Horse, Paris

Lista noastră trebuia continuată, desigur, cu una dintre cele mai celebre reprezentații de cabaret din Paris. Crazy Horse și-a deschis ușile pentru prima data în 1951 în cramele unei superbe construcții din perioada Haussman. La începuturile sale, Crazy Horse a șocat prin senzualitate și lascivitate însă calitatea actului artsitic este de nedisputat. Deși în 1951, dansatoarele erau alese în asemenea manieră încât să aiba forme, înălțimi și greutăți asemănătoare, acum trupa de balet este divesfificată și pe scena Crazy Horse urcă nu doar dansatoare profesioniste ci și acrobați, mimi sau magicieni. În plus, mari nume de la Hollywood sunt invitate des alături de fetele de la Crazy Horse, printre care diva burlesque Dita Von Teese, Carmen Electra sau Pamela Anderson. Și Beyonce s-a simțit inspirată de lumea luxuriantă de la cabaret iar videoclipul piesei Partition a fost parțial filmat aici.

3. X Burlesque, Las Vegas

Dacă ar exista un oraș al pierzaniei, atunci cu siguranță Las Vegas este acesta. Dincolo de cazinourile care împânzesc străzile și tentațiile nopții, Las Vegas este unul dintre orașele cu cea mai mare densitate de striperițe pe metrul pătrat. Spectacolul X Burlesque a scos stripteasul din colțul său întunecat, uneori blamat, și l-a urcat la rang de artă.

https://www.youtube.com/watch?v=jUVhMU5xXPY

4. Volupte, Londra

Londonezii știu să facă într-adevar totul cu clasă și eleganță. Chiar dacă în Belle Epoque, Franța dădea tonul distracțiilor și evenimentelor mondene, în perioada actuală trebuie să recunoaștem că Londra este cap de afiș. Volupte este un amplasament cum nu se poate mai rafinat. Vrei să servești ceaiul de la ora cinci? De ce să nu faci acest lucru într-un decor absolut decadent, unde fiecare clipă este plină cu dansuri exotice și unde artiștii sunt pe scenă indiferent de oră? în același timp, Volupte își așteaptă oaspeții la cină unde, pe lângă o masă cu trei feluri luxoase de mâncare, aceștia vor fi tratați și cu un show de neuitat în care sunt îmbinate muzica, dansul și senzualitatea.
https://www.youtube.com/watch?v=Qf4LRAzVmXY

5. Bustout Burlesque, New Orleans

Puţine oraşe din lume se pot mândri cu melanjul cultural pe care îl are New Orleans. De asemenea, muzicologii indică oraşul ca fiind locul de naştere al jazzului. Culturile franceze, spaniole, creole şi americane s-au împletit aici şi au dat un rezultat unic în lume. New Orleans este recunoscut nu doar ca centru muzical ci şi gastronomic sau punct de atracție datorită arhitecturii.

Bustout Burlesque a devenit unul dintre punctele fierbinți ale orașului. Dansatoarele și dansatorii aduc un strop din atmosfera anilor 50 iar mișcările lor sunt acompaniate de o trupa live de jazz. Umorul, misterul și decadența sunt prezente de-a lungul întregului spectacol iar unele dintre numere sunt învățate direct de la divele pin-up ale anilor ’50.

Echipa Le Château

0725 333 333
0731 23 00 00
0721 222 122

laura@le-chateau.ro