Nuntă în stil art deco: Bine ai venit în lumea lui Gatsby!

Marele Gatsby este una dintre marile opere literare ale lumii și a văzut lumina tiparului atunci când lumea occidentală atingea una dintre perioadele apoteotice din istorie: anii interbelici. Există două producții cinematografice care au făcut cinste acestei povești. Cea dintâi îl are în centru pe Robert Redford. Cea de-a doua, din 2013, îl are în rolul principal pe Leonardo DiCaprio. Dincolo de jocul actoricesc impecabil, filmul a reînviat atmosfera luxoasă, decadentă a perioadei interbelice pe care te invităm să o aduci la viață printr-un eveniment special organizat la cel mai sofisticat spațiu pentru evenimente din București, Le Château.

De altfel, aceștia sunt anii în care s-a născut curentul art deco. Noua mișcare artistică a definit secolul XX din mai multe puncte de vedere. Moda, arhitectura, sculptura și, în general, artele vizuale au fost influențate de art deco. Paul Poiret, Tamara de Lempicka și, bineînțeles, Rene Lalique sunt doar câteva dintre numele de seama ale curentului.

Salonul de bal, Daisy!

Elementul central al evenimentul este locul în care vei sărbători cea mai importantă noapte din viața ta. Trebuie să ții minte că perioada interbelică a fost definită de o mare bogație culturală dar și de un spirit decadent, luxuriant și cu un oarecare aer burghez.

Pereții clădirilor se transformau în adevărate opere de artă în care erau surprise, în detalii minutioase, fresce ale vieții de zi cu zi, din vremuri moderne sau demult apuse. Toate acestea reflectă somptuozitatea și prețiozitatea unui trai luxos, trăit din plin, minut cu minut.

Următoarele detalii care te vor transpune în lumea Marelui Gatsby sunt candelabrele mari, elegante, cu sclipiri cristaline care dau joie de vivre și un aer de poveste nemuritoare. Acestea luminează în Le Château asupra unui spațiu vast, cu un salon de 500 m pătrați, vegheat de sus de un balcon gândit în linii sinuoase care măsoară 260 m pătrați.

Muzica

Din punct de vedere muzical, perioada interbelica a fost extrem de bogată. Anii dintre războaie au marcat începutul carierei lui Loius Armstrong. Ca alt punct de reper temporal, în 1925, compozitorul rus Shostakovich compunea Simfonia numarul 1 la doar 19 ani. Câțiva ani mai târziu, Irving Caeser transpune în limba engleză cântecul austriac ”Schoner Gigolo, armer Gigolo”, cântec pe care noi îl fredonăm astăzi cu titlul de I”m just a gigolo… după cum vezi, ai surse bogate de inspirație.

Pentru da un plus de veridicitate petrecerii tale, ai nevoie de o trupă live care să se poată adapta cerințelor tale. Scena din salonul Le Château va putea fi locul de desfăşurare a actului artistic și măsoară 130 m pătrați, accesibilă printr-o scară elegantă de marmură.

Rochia de mireasă

Desigur, nicio nuntă în stilul Marelui Gatsby nu poate fi completă fără rochia de mireasă inspirată din această perioadă. Aceasta trebuie sa fie lejeră și făra corset, cu o croială ușor androgină. De regulă, talia este căzută însă poți opta pentru una cambrată pe talie și subliniată cu un brâu de perle. De altfel, perlele, pietrele strălucitoare, penele și ciucurii sunt accentele folosite regulat în anii 30.

în ceea ce privește materialele din care este făcută rochia, cele mai corecte alegeri sunt dantela și mătasea.

Vă așteptăm să organizăm evenimente de vis într-un spațiu de poveste!

Echipa Le Château

0725 333 333
0731 23 00 00
0721 222 122

laura@le-chateau.ro