Surse de inspiratie pentru nunta la Castel: Nunti care au facut istorie

 Nunta este cu siguranta un motiv de fericire si este o zi speciala insa aceasta va capata valenta unei povesti atunci cand se desfasoara intr-un castel veritabil. Le Château este decorul ideal pentru desfasurarea unei nunti de poveste si a devenit rapid una dintre cele mai cautate locatii pentru nunta din Bucuresti. La Castelul din Inima Orasului oaspetii sunt intampinati de lux si eleganta, servicii desavarsite si o echipa care insumeaza zeci de ani de experienta in acest domeniu. Tocmai datorita acesteia, nuntile care se desfasoara sub cupola aurita a Le Château se desfasoara fara niciun cusur. Fiecare nevoie este intampinata din vreme si fiecare situatie neprevazuta is gaseste rezolvarea rapid. Mai mult de atat, meniul oferit de Le Château se distanteaza de restul ofertelor de pe piata prin rafinament si echilibrul obtinut intre bucataria romaneasca si cea internationala, fara sa ofere feluri de mancare-hibrid, pretentioase si neplacute. Mai degraba echipa din bucataria Castelului reinterpreteaza intr-o maniera contemporana traditia gastronomica autohtona si o aliniaza la standarde internationale. Drept sursa de inspiratie pentru nunta la Casteul din Inima Orasului va oferim astazi o trecere in revista a celor mai celebre nunti din lume.

Spectaculoasa ceremonie de nunta a Dianei Spencer cu Printul Charles a avut loc pe 29 iulie 1981 si a fost denumita nunta secolului. De altfel, evenimentul a facut istorie si in lumea televiziunii pentru ca numarul de spectator care au urmarit in direct casatoria dintre cei doi a atins numarul milioanelor. Unul dintre punctele cele mai discutate ale nuntii a fost, desigur, rochia purtata de Lady Diana. Creatia a fost semnata de Elizabeth si David Emanuel si a fost croita 40 de metri de matase si dantela. Trena rochiei a avut aproximativ 8 metri iar pe intreaga rochie au fost cusute manual mii de perlute.

De altfel, nunta fiului cel mare al cuplului, William, cu Kate Middleton a fost un al moment urmarit si dezbatut intens in toata lumea. Rochia de mireasa purtata de Ducesa de Cambridge a fost o creatie de poveste semnata Alexander McQueen.

Cea de-a treia nunta de pe lista noastra nu este o surpriza pentru nimeni si intregeste parca suita nuntilor regale. Este vorba, desigur, de ceremonia care a unit destinul lui Grace Kelly cu cel al Printului de Monaco. De altfel, se spuna ca rochia purtata de actrita a fost sursa de inspiratie pentru rochia de mireasa a lui Kate Middleton. Conde Nast Brides a desemnat rochia de mireasa a printesei de Monaco drept cea mai eleganta aparitie nuptiala din toate timpurile.

Ultimul cuplu de pe lista noastra nu este format din persoane cu sange albastru insa cu siguranta este considerat cuplul regal de la Hollywood. Angelina Jolie si Brad Pitt formeaza un cuplu din 2005, atunci cand cei doi s-au cunoscut pe platoul de filmare pentru Domnul si Doamna Smith. Logodna a fost anuntata in aprilie 2012 iar ceremonia de nunta a avut loc 2 ani mai tarziu la un castel din sudul Frantei. Unul dintre detaliile inedite ale rochiei pe care a purtat-o Angelina au fost detaliile brodate ale rochiei de mireasa, desenate de cei 6 copii ai cuplului.